Beschikbare Cursussen najaar 2018 en voorjaar 2019 (nieuw!!)

Poppen

Zonnekindpoppen

zijn poppen die passen bij de verschillende leeftijdsfasen van het kind. Ze worden met de hand gemaakt van natuurlijke materialen zoals: katoen (flanel, velours, tricot) linnen, zijde en wol. De vulling bestaat uit schapenwol. Deze poppen zijn echte speelpoppen. De volledige waaier van zonnekindpoppen wordt onderverdeeld in verschillende lessenreeksen, die onafhankelijk van elkaar kunnen gevolgd worden.

Aanbod Workshops Poppen

Wol vilten

Wolvilten

is voor velen geen onbekend fenomeen meer. Als één van de oudste technieken om textiel mee te vervaardigen is het de laatste tijd geëvolueerd naar een techniek waar je 1001 verschillende toepassingsmogelijkheden mee hebt. Kortom je kan er wondermooie dingen mee vervaardigen zowel binnen design, functionele objecten, als kleding en sprookjesachtige elementen.

Aanbod Workshops Wol Vilten

Prikvilten

Prikvilten of Droogvilten

Hoe werkt het? Met de viltnaald (naald met kleine weerhaakjes) en een prikmatje hechten we wol in elkaar waardoor er allerlei figuren (dieren, kabouters, engels en zoveelmeer) kunnen ontstaan of een schilderachtig tafereel

Aanbod Workshops Prikvilten

Wolwikkel, prikvilt of natvilt

Combinatie Wolwikkel, privilt of natvilttechnieken

Door een combinatie van technieken, kan je van gekleurde gekaarde wol allerlei driedimensionale figuren en/of decoratieve elementen maken die zowel de seizoentafel als het huis kunnen opfleuren.

Aanbod Workshops Wolwikkelen

Kinderen

Workshops voor Kinderen

Tijdens de herfstvakantie organiseer ik workshops voor kinderen van bepaalde leeftijdsgroepen. We prilvilten een klein wandkleedje, vilten sfeervolle lichtjes of gaan aan de slag met verschillende technieken om de herfst in huis te halen.

Aanbod Workshops Kinderen

Naaien met Vilt

Naaien met (100% wol) VILT of andere materialen

Voor deze cursussen is geen speciale naaivaardigheid vereist, wel moet je graag klein knip en prutswerk doen omdat deze figuurtjes naast bijv. wolwikkelen soms uit vrij kleine patroondeeltjes verwerkt vilt bestaan… deze cursussen gaan meestal ook gepaard met behoorlijk wat huiswerk.

Aanbod Workshops Naaien Vilt

Cursusaanbod

Download hier het volledige cursusaanbod in pdf zodat je dit in alle rust nog eens kan nalezen.

Download

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte..

* verplicht veld