Licht Ornament of Transparant Windlicht Vilten

Wanneer: Zaterdag 3 december van 10 tot 17 uur en extra voor de licht ornamenten

Prijs:  48 euro exclusief materiaal

Beschrijving: Om de gezelligheid met nog een paar extra graden te verhogen tijdens de feestdagen vilten we rond een glazen windlicht met fijne laagjes wol en zijde

Materiaal: Materiaal apart te verrekenen afhankelijk van het werkstuk. Soep, drank en versnaperingen zijn inbegrepen natuurlijk. Alleen zelf je boterhammetjes meebrengen en twee oude handdoeken

 

Schrijf me in!

Handtas, Mand, Kom of Vaas

Wanneer: Vrijdag 30 december tijdens de kerstvakantie van 10 tot 17 uur

Prijs:  52 euro

Beschrijving: Allemaal ontwerpen die vertrekken rond een platte mal en achteraf in vorm worden gevilt. We gaan samen aan de slag om prachtige dingen te maken

Materiaal: Wol niet inbegrepen, zelf ook twee handdoeken meebrengen, wel lekkers en soep. Boterhammetjes zelf meebrengen

Schrijf me in!

Sculptureel Vilten en SHIBORI Techniek als basis voor diverse Design Objecten

Wanneer: Dinsdagavond 31 januari van 20.15 tot 22.30 uur en twee zaterdagen 4 en 18 februari telkens van 10 tot 17 uur

Prijs:  100 euro (exclusief materiaal)

Beschrijving: Voor zij die weten wat vilten is gaan we aan de slag met diverse technieken uit de “viltwereld” structureel vilten -3D vilten, Shibori vilten om uiteindelijk te komen tot een uniek design object, een wandpaneel, een lichtzuil ….maakt niet uit, we inspireren elkaar.

Materiaal: materiaal niet inbegrepen,afhankelijk van ontwerp wordt materiaal berekend of kan zelf meegebracht worden. Ook 2 handdoeken meebrengen en bubbelplastiek. versnaperingen, drank en soep zijn voorzien. Op zaterdag zelf boterhammetjes meebrengen.

Ervaring: Enige viltervaring is gewenst!

Schrijf me in!

PANTOFFELS VILTEN

Wanneer: maandagavond 9 januari van 20.15u tot 22.30 uur en zaterdag 14 januari van 10 tot 17 uur

Prijs:  52 euro (Exclusief materiaal)

Beschrijving: Perfect op maat vervaardigde pantoffels, in een kleur en model naar keuze die verkleumde voeten zalig “ver”warmen.

Ervaring: Geen ervaring vereist

Schrijf me in!

Vilten van Kledij – Vest of Jasje

Wanneer:
De tweede week van de kerstvakantie vanaf woensdag 4 tot en met zaterdag 7 januari telkens van 10u tot 17.30 uur (met beperkte inschrijvingen)

Prijs:  190 euro (exclusief materiaal)

Beschrijving: We vilten een unieke korte of halflange jas/vest met al dan niet ook shibori techniek of sculptureel viltwerk in verwerkt. . Dit vergt de nodige tijd en ruimte dus plaatsen zijn zeer beperkt en het is gespreid over drie à vier dagen.

Materiaal: mee te brengen: minimum 3 grote handdoeken, minimum 2m bubbelplastiek EN minimum 4 meter zeer dun afdekplastiek (verkrijgbaar bij GAMMA of BRICO). Breng mogelijk eigen stukjes leuke bedrukte stof of andere vezels mee. Wol, naaldvlies en zijde is hier te verkrijgen.

Ervaring: Enige ervaring met vilten is belangrijk.

Schrijf me in!

Grote Gevilte Kabouter

Wanneer: Zaterdag 21 januari van 10 tot 16.30 uur en vrijdagavond 27 januari afwerking van 20.15 tot 22.30 uur

Prijs:  62 euro

Beschrijving: We vilten een grote (40 à 50cm) kabouter met lange puntmuts en grote platvoeten.

Materiaal: Zelf twee handdoeken meebrengen en 1m bubbelplastiek. Wol e.a. materiaal is inbegrepen. ook de soep e.d. op zaterdag. Wel zelf boterhammetjes meebrengen.

Schrijf me in!