Ann Galland

Ann Galland werd geboren op 12 december 1965. Haar lagere- & middelbare schoolcarrière doorliep ze in een Steinerschool te Antwerpen. Na een licentiaatsopleiding Orthopedagogie te Leuven, werkte Ann 8 jaar in dit gebied met als hoofdinteresse kinderen met gedrags- & opvoedingsproblemen en mensen met autisme spectrum stoornissen.

Haar eigen creatieve atelier “Klein duimpje” startte ze in 1999 in Wilrijk. De passie om kunstzinnig bezig te zijn kon op die manier tot uiting komen, naast de aandacht en opvoeding van de vier kinderen die het gezin rijker was geworden sinds haar huwelijk in 1991.
Aanvankelijk werden er voornamelijk cursussen gegeven in het gebied van poppen maken, seizoentafel figuren, wolwikkelen en vilten. Het aantal cursussen in natvilten breidde zich uit tot een breed scala aan mogelijkheden. Daarnaast kwam na enkele jaren de techniek van het droogvilten ook meer en meer naar voor. In de loop der jaren heeft Ann cursussen gevolgd bij een aantal internationale autoriteiten in het ‘viltvak’ zowel in het ‘poppen maken’ als het wikkelen, natvilten en prikvilten. Het blijft een boeiende uitdaging om te zich blijven verdiepen in diverse technieken en deze trachten te combineren.
“Variatie en zoeken naar nieuwe dingen, naast tot jezelf komen en uiting geven aan wie je in de kern bent” is Ann’s motto.

Kunst zinnig verbinden & het Atelier

KUNST-ZINNIG-VERBINDEN

…staat voor het zinvol bezig zijn; het creatief en kunstzinnig aan de slag gaan binnen een warme gezellige sfeer, op zoek naar innerlijk evenwicht en ontplooiing.
Het zich verbinden met jezelf, met je naaste, met het grotere geheel.

.. staat ook voor een ontmoetingsplek waar handgemaakte “unieke” producten worden verkocht én het staat voor een gezellige bookshop waar je kan rond snuisteren, rustig een kopje thee of koffie kan drinken, nét dat andere boek kan vinden en tot jezelf kan komen bij het gezellige geknetter van een leemkachel.

Fijne steun van fijne mensen

“Ann hielp me op weg en sindsdien blijf ik terugkomen om van haar weer iets nieuws te leren in verband met prikvilten en wolvilten. De kennis die ze deelt met haar cursisten is onbegrensd. Ieder jaar verbaasd ze me weer nadat ze een cursus gaf”
Marin Sprock
“Het blijft me keer op keer verbazen hoe Ann al die kennis en ervaring op zo een fijne en leerzame en betaalbare manier blijft delen .”
Iris Mills
“Inspirerend! Telkens weer gemoedelijk en op een aangename, bijzonder leerzame manier werd informatie gedeeld die ik nodig had om zelf creatief verder te kunnen. Een dergelijke cursus bij Ann is absoluut dé beste investering die je kan doen als je serieus bezig bent met (creatief) vilten. “
Hilde Massure
“Ik leerde bij Ann ieder jaar weer op verbazend eenvoudige manier, technieken die ik nog nergens anders in héél België tegenkwam.”
Mies de Groof